loader-image
Pannekoekenbakker Mike
Het verhaal van Mike Labots

Mike Labots

Zoals de titel al aangeeft, is mijn naam Mike Labots en ik ben het broertje van Lucas. In het diepst van de nacht van 14-03-1996 ben ik in Leiderdorp geboren. Na het behalen van mijn mbo-diploma heb ik mijn eerste onderneming meMike gestart. Deze is gespecialiseerd in het maken van Custom WordPress websites, waarbij ook voorgebouwde templates gehanteerd worden. Ik zorg ervoor dat elke klant persoonlijke aandacht krijgt en luister goed naar de wensen. Deze zet ik dan vervolgens om in een creatieve website die aan alle behoeftes voldoet. Door mijn aanpak met veel persoonlijke aandacht zal het eindresultaat altijd van goede kwaliteit zijn. Mocht het niet helemaal naar wens zijn, dan pas ik het zonder probleem aan.

Iets meer over mij; na het behalen van mijn Vmbo-TL Diploma ben ik in 2016 geslaagd voor mijn opleiding Interactieve Vormgeving aan het Grafische Lyceum in Utrecht. Daarna heb ik een jaartje als junior web developer gewerkt. In die tijd heb ik veel geleerd, maar ik wilde mij toch nog verder ontwikkelen en ben daarom de opleiding Communication & Multimedia Design gaan volgen aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ook heb ik naast het volgen van mijn opleiding de nodige bijbanen.

Life begins at the end of your comfort zone

Vroeger was ik fanatiek voetballer en in de kleedkamer zag je vaak jongens met een wasbordje. Ik had altijd wel wat vet; niet dat ik dik was maar wel zwaarder dan de andere jongens. Op mijn middelbare school zat ook een jonge die kickboksen deed en hij kon al aardig wat push-ups. Toen realiseerde ik mij dat ik ook zoiets wil kunnen en daarbij een wat strakkere buik.

Op mijn 16e begon ik met sporten in een sportschool, hierbij volgde ik een normaal programma van de sportschool. Dit waren vooral oefeningen aan machines en dit zorgde ervoor dat ik weinig verkeerds kon doen. Ze vertelden me daar dat ik op mijn voeding moest letten om mijn uiteindelijke doel te behalen. Daar heb ik mij een tijdje aan gehouden, maar na een poosje ging ik weer mee in het oude eetpatroon van mijn vrienden.

Eenmaal 18 geworden begon ik samen met mijn broer langzaam met het experimenteren met voeding. Zo zagen wij dat veel mensen eiwitshakes gebruikten, maar hiervoor hadden wij geen centen en daarom moesten we creatief zijn. Een vriendin van onze moeder had een boerderij waar ze kaas maakten en wat blijft er nou net over bij het produceren van kaas? Dat is ‘wei’, wat een belangrijke bron van eiwit is goede shakes. Dit dronken wij elke dag en daarbij aten we veel koolhydraten (pasta, aardappelen, brood). Het aparte was dat ons lichaam er niet altijd lekker op reageerde, want we hadden last van vermoeidheid, stress, honger en lichamelijk hygiëne (rode bultjes op de rug).

Na enige tijd niet zo lekker in mijn vel gezeten te hebben, kwam mijn broer met een nieuw eetpatroon. Dit werd ‘intermittent fasting’ genoemd, waarbij je een bepaalde periode op de dag eet en de rest van de tijd niet. Dit ging bij het begin vrij moeizaam, omdat mijn lichaam het gewoon niet gewend was, maar nu doe ik het al enkele jaren en het bevalt mij zeer goed. In de ochtend een lekkere zwarte koffie en mijn dag kan goed beginnen. Ook heeft dit ervoor gezorgd dat ik mijzelf comfortabeler in mijn lichaam begon te voelen en meer zelfvertrouwen begon te ontwikkelen. 

Tegenwoordig probeer ik allerlei schema’s uit zoals, push pull leg, upper lower, full body 3x, full body 5x, calisthenics en power liften. Dit doe ik om variatie te creëren en om het voor mij zelf leuk te houden. Ook zorgt het ervoor dat ik van alle schema’s kennis heb, want ik kijk behoorlijk veel op internet voordat ik mijn schema in elkaar zet. Ook probeer ik bewust en gezond te eten, maar daar hoort natuurlijk ook af en toe een lekkernij bij van bijvoorbeeld de pizzeria. Door dit patroon heb ik een nieuwe levensstijl waar ik mij prettig bij voel. Omdat het gewoon past bij mij als persoon kan ik het ook makkelijk lang volhouden,.