loader-image
Boomknuffelaar Lucas
Het verhaal van Lucas Labots

Lucas Labots

Iedereen heeft zijn eigen verhaal met ervaringen en belevenissen. Iedereen heeft eigen interesses en kan van verschillende kleine dingen genieten. Om je wat meer over mijn reis te vertellen staat hier mijn verhaal richting een gezondere en positievere levensstijl. Het is vol met plezier, tot snel!

Mijn verhaal begon met uitproberen, nu is het genieten.

Toen ik een jaar of 18 was woonde ik met Mike bij onze moeder. Die kookte voor ons, saai en met maaltijden die zich elke week herhaalden, spaghetti op woensdag, donderdag wat halen…. Ze had het veel te druk om zich in recepten te verdiepen en dan ook nog de keuken in te duiken. Samen met mijn broer begon ik in deze periode veel te sporten, en veel eten om aan te komen. Ik wilde niet meer steeds hetzelfde eten en begon me meer in voeding te verdiepen en zelf te koken.

Op een dag gingen we varen met onze oom. Hij zag ons veel en constant eten en vroeg waar we mee bezig waren. Ik vertelde hem ons plan richting ons droomlichaam en hij moest een beetje lachen. Ik voelde me namelijk niet fit en had de hele dag honger en veel energie dipjes. Mijn energieniveau was als een achtbaan met een absolute vrije val voor het avondeten. Na het lachen gaf oompje tips om eens in te duiken, boeken over de rol van koolhydraten in voeding, gezonde vetten en proteïne. Achteraf was hier het omslagpunt om mijn lichaam weer terug te brengen in de toestand zoals het eigenlijk bedoeld is. It was time for change, and power!  

Voor mijn opleiding International Business and Languages mocht ik een semester in Finland studeren, toevallig een oase van rust om lekker veel te koken, voedingsplannen zoals intermittent fasting uit te proberen van alles te gaan testen. Alles met een minimaal budget, want het is er ongelofelijk duur. De ochtend werd bijvoorbeeld gebruikt om op een lege maag te sporten, 4 á 5 keer per week.

Tijdens deze maanden deelde ik een kamer met een jongen uit Zuid-Korea, nu een erg goede vriend, in een complex met meer dan honderd studenten. Niemand had een idee over gezonde voeding of vroeg zich af waarom ze in slaap vielen tijdens colleges. Ik stond perplex. Terwijl ik in bloedvorm was, geen energiedips meer had en me mega positief voelde, hadden zij geen van allen een idee hoe het ook anders kan. Hier ontstonden de eerste gedachten om mij hiervoor te willen inzetten.  

De opleiding heb ik bij Volkswagen in Duitsland afgerond waar ik tijdens de lunch aan tafel zat met 15 studenten die me in het begin raar aangekeken. Die Nederlander met zijn trommeltje met groenten en van alles en nog wat. Je raad het al, allemaal geen idee wat nu gezond is en dat dit ook daadwerkelijk lekker kan zijn. Na wat te laten proeven en uit te leggen hadden op het einde steeds meer mensen hun trommeltje mee, adviseerde ik over levensstijl veranderingen en kwamen ze mee buiten sporten. Kleine veranderingen, maar met veel impact, want voor velen was dit een eyeopener en daardoor zitten ze nu lekker in hun vel, zijn ze fitter en hebben ze een gezond gewicht.

De reis ging daarna richting Frankfurt in Duitsland voor een kantoorbaan, die me ruimte gaf om te ontdekken wat ik nu echt wil doen, waar ik power van krijg. Ik was veel in het buitenland om kennis te maken met andere culturen en nieuwe smaken te ontdekken. Met Mike werkte ik het idee uit Finland verder uit. We kamen op het idee om een app te ontwikkelen voor studenten, omdat niemand denkt aan studenten, als het aankomt op hoe je voeding en beweging kunt gebruiken om lekker in je vel te zitten.  

De app ondersteunt iemand met interesse hoe hij of zij een gezondere levensstijl kan ontwikkelen, met een basis voedingsplan, zodat iedereen zich fit en kip lekker kan voelen. Dit is tenslotte de basisvoorwaarde om te kunnen doen wat jij leuk of belangrijk vindt. Verder worden er ervaringen gedeeld over voeding, koken, tussendoortjes en hoe jij zelf kan ontdekken wat je leuk vindt. Koken is trouwens heel eenvoudig, betaalbaar en ook lekker gezond.